Era utilizat pentru inflamatiile pielii
Prima oara, inul a fost cultivat în Europa. Semintele sale erau folosite pentru crearea unor balsamuri pentru pielea inflamata si pentru crearea unor amestecuri pentru constipatie. În zilele noastre, semintele de in sînt cunoscute pentru proprietatile terapeutice ale uleiului rezultate din presarea acestora. Acest ulei, care este foarte bogat în acizi grasi, vindeca numeroase afectiuni de la boli cardiace la lupus.
Secretul: acizii grasi esentiali
Componentele cele mai importante ale uleiului din seminte de in sînt acizii grasi esentiali. Ei sînt foarte importanti pentru corpul nostru pentru ca organsimul are nevoie de ei pentru a functiona cum trebuie, dar nu este capabil sa îi produca singur. Acizii grasi esentiali sînt prezenti în tot corpul, protejînd membranele celulelor, ajutîndu-le sa blocheze accesul substantelor negative si sa le permita celor cu efect benefic sa patrunda în celule.
Unul din acizii grasi esentiali poarta denumirea de acid alfa-linolenic si reduce riscul aparitiei unor boli de inima si a altor afectiuni. O singura lingurita de ulei din seminte de in contine 2,5 grame de astfel de acid. Semintele de in mai contin si aceleasi tipuri de acizi grasi care sînt gasiti în uleiurile vegetale. Pe lînga acestea, ele contin si lignani, substante care au o influenta benfica asupra problemelor cu hormonii. Lignanii sînt de asemenea folositori si în combaterea anumitor tipuri de cancer si combaterea anumitor baterii, fungi si virusi.
Uleiul din seminte de in scade colesterolul si ne protejeaza inima
Unele studii au confirmat faptul ca uleiul din seminte de in si semintele de in însele pot scadea nivelul de colesterol, protejînd inima de posibile afectiuni. Daca luati ulei din seminte de in, va protejati si împotriva anginei - durere în piept - si împotriva presiunii mari a sîngelui. Un studiu recent efectuat la colegiul Simmons din Boston a scos la iveala faptul ca uleiul din seminte de in poate fi folositor în prevenirea unui al doilea atac de cord.
Uleiul din seminte de in contraataca inflamatiile
Uleiul din seminte de in contraataca inflamatiile cauzate de lupus si guta. În cazul lupusului, uleiul din seminte de in nu numai ca reduce inflamatiile încheieturilor, pielii si rinichilor, dar scade si nivelul de colesterol. Daca luati ulei din seminte de in pentru guta, veti reduce astfel durerile bruste si puternice ale încheieturilor, dar si inflamarea acestora. Acizii grasi esentiali din semintele de in ajuta si la cresterea absorbtiei de iod care apare la femeile care au chist la sîni.
Un leac pentru controlarea hemoroizilor si a diareei
Pentru ca semintele de in contin o cantitate mare de fibre, acestea pot duce la vindecarea persoanei respective de diaree si hemoroizi. Uleiul din seminte de in ajuta de asemenea la reducerea inflamatiilor intestinelor si poate repara anumite defectiuni ale intestinului gros. De asemenea, acest ulei poate preveni aparitia pietrelor si chiar le poate dizolva pe cele deja existente.
Uleiul din seminte de in trateaza acneea, psoriazisul si arsurile de soare
Acizii grasi esentiali din uleiul din seminte de in sînt responsabili pentru proprietatile de vindecare a pielii. La tratamentul cu acest ulei raspund foarte bine afectiuni ca eczeme, psoriazis si roseata a pielii. Arsurile pielii cauzate de expunerea prelungita la soare se pot vindeca mai repede cu ajutorul acestuia. Uleiul din seminte de in, de asemenea, diminueaza cantitatea de sebum eliberata de piele, care este responsabila pentru acoperirea porilor si aparitia acneei.
Un par si unghii sanatoase
Acizii grasi esentiali din uleiul din seminte de in ajuta la cresterea parului. Problemele parului cauzate de eczeme sau psorizis al pielii capului pot raspunde foarte bine la proprietatile antiinflamatorii si de revitalizare a pielii al acestui ulei. De asemenea, acest ulei confera unghiilor un aspect sanatos prevenind exfolierea sau ruperea lor.
Un leac pentru afectiunile nervilor
Acizii grasi esentiali din uleiul din seminte de in ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase, transformînd acest ulei într-un potential tratament pentru furnicaturi si amorteala. De asemenea, uleiul ar putea fi folositor si în cazul bolii Parkinson si poate proteja nervii de eventualele efecte negative ale diabetului si sclerozei multiple.
Reduce riscul aparitiei cancerului
Lignanii din uleiul din seminte de in protejeaza împotriva cancerului de sîn, de colon, de piele si de prostata. mai sînt necesare si alte studii dar cele care au fost efectuate pîna acum au avut rezultate foarte bune. Astfel, un studiu efectuat în Toronto a ajuns la concluzia ca indiferent de stadiul la care a ajuns cancerul de sîn, uleiul din seminte de in este poate fi benefic pentru femeile care sufera de aceasta afectiune.
Un leac pentru diferite afectiuni tipic feminine
Datorita linganilor si fitoestrogenilor, se poate reface echilibrul între estrogen si progesteron la femei. Astfel, acest lucru poate avea un efect benefic asupra ciclului si scapa femeile de bufeurile caracteristice menopauzei si premenopauzei. Uleiul din seminte de in poate ajuta de asemenea si la îmbunatatirea functiei uterine si astfel poate preveni anumite probleme legate de fertilitate. Studiile au aratat ca acest ulei blocheaza productia de prostaglandine, substante care daca sînt eliberate în cantitate mare duc la sîngerari abundente în timpul menstruatiei.
Uleiul din seminte de in lupta împotriva problemelor prostatei
Componentele uleiului din seminte de in vindeca inflamatiile si cresterea în volum a prostatei. Astfel simptomele ca nevoia de a se duce mai des la toaleta vor fi reduse. Acizii grasi esentiali ajuta la mentinerea sanatoasa a spermei, ajutînd astfel si la prevenirea unor probleme de impotenta. Semintele de in pot fi gasite pe piata sub forma de ulei, capsule sau gel. Cea mai usor de folosit forma este cea de ulei, care trebuie însa sa fie tinuta în frigider. Capsulele sînt mai putin puternice. O lingura de ulei de seminte de in este echivalentul a 14 pastile de 1.000 de miligrame.
Cantitatile recomandate pentru anumite afectiuni
Pentru prevenirea bolilor cardiace, lupus, acnee, eczema, prevenirea cancerului, probleme cu parul sau cu unghiile, endometrita, probleme cu prostata, impotenta, luati cîte o lingura de ulei din seminte de in dimineata.
Pentru hemoroizi, amestecati o lingura de seminte de in cu un pahar de apa si beti aceasta compozitie o data pe zi. De asemenea, beti mai multe pahare de apa zilnic. În cazul în care aveti arsuri provocate de soare, amorteala sau furnicaturi luati cîte o lingura de ulei din seminte de in de doua ori pe zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu