miercuri, 17 august 2011

Biblia vs Legendele Olimpului (FOTO)

Zeita pacalita de un fruct
Cand a fost rapita Persefona de catre zeul infernului,Hades,mama ei,Demetra-zeita agriculturii,a cautat-o peste tot.Fiind foarte devastata si trista,ea a decis sa se razbune pe pamanteni.Astfel,Pamantul nu mai avea fertilitate si incepuse o iarna naprasnica.
Ca sa nu inceapa o noua era glaciara,zeii au hotarat ca Hades sa-i dea fiica inapoi.Numai ca Hades,siret ce era,i-a dat Persefonei o rodie.Mancand 6 seminte,ea avea sa fie legata pe veci de Infern.Astfel,printr-o simpla pacaleala,omenirea a fost pe veci condamnata sa aibe parte anual  de 4 anotimpuri.

Astfel,6 luni,atunci cand statea cu mama ei,Demetra,atunci era primavara si vara.Cand statea in infern cu sotul ei Hades,pe pamant era toamna si iarna.
Iata cum o femeie este pacalita cu un fruct si omenirea este damnata.Vi se pare cunoscut?



Pomul cunoasterii binelui si raului

In campiile Elizee,exista un pom in care cresteau merele de aur,preferatele lui Hera.In Grecia antica,merele simbolizau casatoria.
Numai ca acest pom era pazit de un dragon-sarpe cu 100 de capete.

Infernul
Potrivit mitologiei,Taramul mortilor,condus de Hades,era impartit in 3 lumi:
-Campiile Elizee (Raiul)-ajungeau acolo numai oamenii buni
-Infernul (Purgatoriul) era un taram intunecat,sumbru si gri al mortilor fara nume care nu aveau liniste si care umblau fara un scop anume.Si in mitologia greaca existau fantome-suflete celor care au avut parte de o moarte violenta,care nu puteau sa-si gaseasca odihna vesnica si ba chiar ii bantuiau pe cei de la suprafata
-Tartarul (Iadul)-in aceasta lume de foc si lava ajungeau numai oamenii care au pacatuit in viata.Tot acolo erau inlantuiti titanii.


Fiul lui Dumnezeu:Samson,Hercule sau Iisus?

Hercule era fiul lui Zeus si ale unei muritoare pe nume Alcamene.
Insa,spre deosebire de toti ceilalti fii a lui Zeus,acesta era un fiu mai special.Era semi-zeu si avea o putere nemarginita.
Intr-o zi,cuprins de vraja Herei,Hercule isi ucide familia.Ca sa-si compenseze greseala,acesta a trebuit sa faca cele 12 munci.
Hercule a suferit si a avut de infruntat 12 munci titanice si extrem de dificile si era macinat de remuscari.El cauta pacea interioara.
In cele din urma,acesta s-a incinerat pe sine pe un rug dupa ce a fost tradat de sotia sa,care i-a dat sa poarte o haina otravita.
Dar Zeus l-a inviat si l-a facut zeu,dupa o scurta viata de suferinta pe Pamant.


Observati insa ceva ciudat:Hercule se aseamana foarte bine cu Samson care si el a ucis un leu si a fost ucis,dupa ce a fost pacalit chiar de iubita sa,care i-a tuns parul.


Potopul

Se povesteste ca maniat pe mandria si aroganta oamenilor,Zeus a hotarat sa-i distruga.
Dupa ce a distrus doua orase printr-o ploaie de foc (pentru ca locuitorii acelor orase practicau canibalismul ,nu i-a gazduit bine pe el si pe Hermes si nu respectau zeii),Zeus a hotarat sa distruga intreaga omenire printr-un potop.
Potopul a durat 9 zile si 9 nopti si a inundat intreg Pamantul,ucigand orice fiinta.
Dar in urma potopului au supravietuit cu ajutorul arcei un cuplu:Deucalion si sotia sa.Dupa potop,acestia au recreat oamenii si animalele.

Un potop de 9 zile si 9 nopti,o arca,doi supravietuitori, doua orase distruse printr-o ploaie de foc pentru pacatele muritorilor......



Sodoma si Gomora sau Arcadia si Frigia

Zeus s-a deghizat intr-un batran sarman si necajit si  a plecat in Arcadia.S-a cazat in palatul regelui Licaon care ura zeii.Si i-a oferit in batjocura carnea unui rob ucis.Ba chiar incerca sa-l ucida intr-o noapte.
Zeus fiind furios,l-a transformat pe rege intr-un lup si a incendiat cu fulgerele sale tot palatul din temelii.


Alta data,tot deghizat intr-un batranel,insotit de Hermes,a calatorit spre Frigia.
Nefiind primiti in nicio casa,Zeus se infuriase din cauza locuitorilor care nu erau ospitalieri deloc.
Dar Filemon si Baucis,doi batranei,i-au gazduit in umila lor locuinta si le-a oferit de mancare.
Pentru buna gazduire,Zeus i-a crutat pe cei doi.Satul plin de locuitorii cei aroganti si neospitalieri a fost prefacut intr-un lac.





Nasterea
Pentru ca Cronos i-a inghitit copii,Rhea se hotaraste sa-si ascunda cel de-al saselea fiu intr-o pestera.Asemanator legendei lui Moise (care a fost ascuns intr-un cos ce plutea pe Nil) si legendei lui Iisus (ascuns in Egipt),si  Nasterea lui Zeus avea o mare importanta caci avea un destin divin.
Cand a crescut,acesta si-a inceput lucrarea.



Batalia primordiala
Asemeni bataliei dintre ingerii lui Dumnezeu si ingerii cazuti,care au fost trimisi in iad,in mitologia greaca gasim o batalie primordiala dintre zei si titani.
Dupa batalie,fiind invinsi,titanii sunt inlantuiti in Tartar pentru eternitate.




Naivitatea femeii

Suparat ca Prometeu a furat focul zeilor si pe muritorii aroganti care nu-l respectau ca zeu,Zeus l-a chemat pe Hefaistos şi i-a cerut să plămădească, tot din ţărână şi apă, o fată muritoare, dar frumoasă ca o zeiţă. Apoi le-a cerut zeilor să o înzestreze cu daruri. Aceştia i-au dăruit farmec şi gingăşie, haine minunate, iar Zeus, la sfârşit, i-a dat o cutie de aramă în care a pus mai multe daruri . I-a dat fetei numele Pandora şi i-a spus să dea cutia soţului ei, după ce se va căsători.
A fost trimisa pe Pamant cu darul de nunta.Muritorii erau indragostiti nebuneste dupa ea,insa in cele din urma,Titanul Ephimeteus a luat-o in casatorie.Curioasa,ea deschide cutia si din ea ies:moartea,rautatea,bolile,frica,teama,teroarea,mania,lacomia,trufia etc. dar a ramas in cutie doar SPERANTA.

Astfel,omenirea a cunoscut binele si raul.






Numele lui Dumnezeu=Zeus?

Daca inlocuim ''Z'' cu ''D'',va iesi Deus din latina,care inseamna zeu.
In perioada timpurie a crestinismului,greciilor si latinilor li s-au parut mai familiar numele de Domne Deus,care provenea de la Zeus.
De asta,in renastere,Michelangelo si altii artisti l-au pictat pe Dumnezeu cu aceeasi infatisare a lui Zeus:barba alba si par carunt,batran,cu fulgere in mana si care vegheaza de pe nori,imbracat intr-o toga sau roba.


Asta pentru ca Zeus a fost cea mai puternica divinitate pagana din antichitate deoarece controland cerul,controla intreg Universul,avand cea mai puternica  arma de distrugere in masa:FULGERUL care odata descarcat,poate depasi  temperatura suprafetei Soarelui.Niciun zeu suprem ca Amun-Ra,Odin,Trinitatea hindusa,Anu sau Ahura Mazda nu l-a putut depasi.



Omul este creat din lut

A modelat din lut şi apă proaspătă şi rece trupul unui bărbat, ce semăna leit cu zeii. Apoi a rugat-o pe Atena, zeiţa înţelepciunii, să dăruiască minte fiinţei nou create. Atena i-a îndeplinit rugămintea, căci îl preţuia mult pe Prometeu, şi omul a fost înzestrat şi cu gândire.Lui Zeus nu i-a plăcut că oamenii semănau cu zeii şi a hotărât ca întotdeauna oamenii să se supună zeilor şi să îi slăvească mereu.

Dupa ce a furat focul,a fost inlantuit pe un munte si pironit pe stanca,iar un vultur ii sfasia ficatul zilnic,care crestea la loc.
Dar Prometeu a devenit un mare erou-martir pentru oameni care i-a ajutat si invatat pe oameni sa supravietuiasca,asa cum Iisus i-a mantuit spiritual pe oameni si a devenit si el un erou-martir,dupa ce a fost pironit pe o cruce.

3 comentarii:

  1. multe asemanari intre Legendele Olimpului si Biblie- Vecheiul Testament

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant,dar cam puțin. Și asemănările celorlalți zei? Ex.Sf.Ilie cu ce zeu se aseamănă? Și așa mai departe.

    RăspundețiȘtergere