sâmbătă, 25 februarie 2012

"Binefacerile" calorice si lipidice ale kebabului

Un studiu efectuat în 494 de restaurante de tip fast-food din Uniunea Europeana care comercializeaza mâncarea turceasca „kebab” arata ca aceasta contine niveluri „socante” de grasimi, sare si calorii, înainte ca maioneza sau alte sosuri sa fie adaugate !

Kebabul „mediu” contine 98% din aportul zilnic de sare recomandat, de la 40% la 50% din aportul caloric cotidian, de la 65% la 89% din aportul zilnic de grasimi, de la 98% la 148% din aportul de grasimi saturate recomandat. Cel mai groaznic „kebab”, din punct de vedere caloric, continea 346% din aportul de grasimi saturate, 277% din aporturile de sare si caloriile necesare, pe zi, unei femei ! Studiul concluzioneaza ca, în 81,5% din cele 494 de restaurante fast-food studiate, „kebabul” reprezinta o „amenintare semnificativa” la adresa sanatatii publice.




kebab

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu