vineri, 6 aprilie 2012

Leonardo da Vinci îşi nota ce trebuie să facă într-o zi. Vezi lista de sarcini fascinantă a renumitului pictor, sculptor şi om de ştiinţă


O pagină din notiţele lui Leonardo da Vinci, care nu a mai fost citită până acum, arată că şi renumitul pictor, sculptor şi om de ştiinţă avea o listă cu lucrurile pe care trebuie să le facă într-o zi, scrie Daily Mail.
Vezi FOTOGRAFII cu notiţele lui Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci notează în lista scrisă în jurul anului 1510 că trebuie să facă rost de un craniu uman, să-şi ia cărţile de anatomie, să examineze găuri în substanţa creierului, să descrie maxilarul unui crocodil şi să cumpere cretă, cărbune şi hârtie.
Lista va fi expusă în cadrul unei expoziţii în care vor fi prezentate mai mult de 80 de pagini cu notiţele lui Leonardo da Vinci. Expoziţia va fi deschisă începând cu 4 mai la Palatul Buckingham.
"Ca orice persoană care pleacă într-o călătorie, Leonardo îşi făcea liste cu lucruri pe care trebuie să le ia cu el. Alături de obiectele personale, de îmbrăcăminte şi igienă, el enumeră instrumentele sale anatomice, cum ar fi forcepsul, bisturiul şi fierăstrăul pentru os. Această listă cu sarcini este fascinantă - notiţele arată o altă latură a lui Leonardo da Vinci pentru că de obicei acesta îşi nota observaţii despre anatomie", a spus curatorul expoziţiei Martin Clayton.
Notiţele au fost cumpărate, probabil, de regele Charles al II-lea şi se află în colecţia regală din 1690.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu