duminică, 15 aprilie 2012

Motivul real pentru care a fost ucis Martin Luther King

Martin Luther King ar fi fost ucis deoarece grupul Ku Klux Klan pusese o recompensă pe capul lui de aproximativ 100.000 de dolari, potrivit unei cărţi citate de Daily Mail în ediţia electronică, potrivit Mediafax.


De-a lungul vremii au fost numeroase speculaţii că Martin Luther King a fost ucis în 1968 ca parte a unei conspiraţii mai extinse, dar potrivit cărţii The Awful Grace of God, scrise de istoricii americani Stuart Wexler şi Larry Hancock, realitatea ar putea fi diferită.
Ei susţin că asasinul, James Earl Ray, care era condamnat pentru mai multe infracţiuni, inclusiv furt, se afla într-o închisoare din Missouri în 1967, când a auzit despre recompensa oferită de Cavalerii Albi din Mississippi, grupul considerat cel mai rasist dintre toate în perioada respectivă.
Cartea sugerează că, având în minte recompensa de aproape 100.000 de dolari, Ray a început să plănuiască asasinatul, a scăpat din închisoare şi l-a împuşcat pe Martin Luther King la un hotel din Memphis, Tennessee, în aprilie 1968.
El a fost arestat la Heathrow după două luni şi a murit în închisoare în 1998, la vârsta de 70 de ani.
Cei doi istorici au vorbit cu Donald Nissen, care era deţinut la penitenciarul Leavenworth din Kansas în aceeaşi perioadă cu Ray. El a declarat că a auzit despre recompensă de la un alt deţinut care avea legături strânse cu Mafia Dixie, o bandă de infractori cu sediul în Mississippi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu